picture

Cloudy Bay

Cloudy Bay: Příběh z údolí

Cloudy Bay je jedno z prvních vinařství založených v oblasti Malborough, nejvytříbenějším vinařském regionu na Novém Zélandu. Dnes, o 30 let později, je toto vinařství jedním z nejuznávanějším, a to především pro jeho vlajkovou loď, Sauvignon Blanc.

Hrozny pocházejí z vinic z oblastí Rapaura, Fairhall, Renwick a Brancott v údolí Wairau. Oblasti Rapaura jsou charakteristické kamenitou půdou, udržující vlhkost, kdežto ve Fairhall a Brancott převládají staré, aluviální písky s obsahem jílu.

Výnosy v Cloudy Bay jsou obvykle o 30 % nižší, než je regionální průměr, což znamená méně lahví, ale vyšší koncentraci a intenzitu aroma. Díky nízkým výnosům zajišťuje Cloudy Bay rok od roku vyšší kvalitu a lepší konzistenci.

 

Náročné, ale stojí za to

Většina hroznů dozrává na svislých trelážích, zbytek na rozdělených trelážích systému Scott Henry. Tento systém pěstování byl navržen pro zlepšení kvality i výnosů vinné révy v chladnějších klimatech. Z hlavního kmene vychází 4 větve, dvě směřují vzhůru a dvě dolů. Tento systém je velice náročný na práci a nákladný na samotné zřízení, výsledky jeho používání jsou ale ohromující.

Všechny produkty Cloudy Bay

Ochutnejte to nejlepší