picture

Terrazas de los Andes

Terrazas de Los Andes: Proč na výšce záleží?

Vína Terrazas de los Andes se vyrábějí ve vinařství, které vzniklo v roce 1898 ve španělském koloniálním stylu v Luján de Cuyo v oblasti Mendoza v Argentině.

Terrazas považuje vyšší nadmořskou výšku za nejvýznamnější faktor, který ovlivňuje kvalitu vína. Ale proč na tom tolik záleží? Pěstování hroznů na vyvýšených terroirech můžeme přirovnat k vaření při nízké teplotě. Když je plamen velký, jídlo se spálí a vysuší. Naproti tomu pomalé vaření při nižší teplotě umožňuje jemně odhalit všechny pikantní vůně pokrmu.

 

1000 metrů nad mořem

Během výzkumu na počátku 90. let Hervé Birnie Scott, francouzský agronom a odborník na vinařství v chladném klimatu, zasadil vinici Caicayen ve více než 1000 m nad mořem. Byl to skutečný hazard, protože nevěděl, jestli réva přes zimu nezamrzne. V tak vysoké nadmořské výšce ještě nikdo vinici nezasadil.

Naše vinařská filozofie spočívá ve výběru ideální výšky pro jednotlivé odrůdy a každé víno Terrazas prezentuje zvláštní styl, který pečlivě kultivujeme během dozrávání a uvádění na trh.
Vinařství Terrazas de los Andes je známé jako průkopník výroby vína v Argentině. 47 let experimentů s vysoko ležícími vinicemi, propagace přirozených metod pěstování a zavedení nových francouzských odrůd pro lokální výrobu, to vše jsou důkazy, že Terrazas de los Andes byly v Argentině vždy nejlepší ve výrobě vysoce kvalitních vín.

Tým Terrazas věří, že při výrobě kvalitního vína jde o pochopení a zvelebování přírody a zároveň o její ochranu pro budoucí generace.

 

Všechny produkty Terrazas de los Andes

Ochutnejte to nejlepší